Velg en side

Jeg har den siste tiden gjort litt undersøkelser på forskjellige typer forbrukslån. Det finnes utrolig mange måter banken(e) kamuflerer forbrukslån på. Naturlig nok så fokuserer de aller fleste banker nå på opprydningslån eller refinansiering som de også kaller dette. Altså, de selger inn løsningen på problemet de har klart å løse.

I tillegg til disse så finner vi forbrukslån kamuflert som kontokreditt, depositumslån, bedriftslån og det mest kreative eksempelet fant helt tilfeldig når jeg gjorde undersøkelser til nettsiden Solcellepaneler.com. Da fant jeg nemlig ut at Sparebank 1 Valdres tilbyr forbrukslån kamuflert som «sollån«. Renten starter på under 6 %, det skal banken ha. Det er en ekstremt god rente på forbrukslån. Dette bringer meg inn på spørsmålet som jeg lurer på. Er det noen gang smart å bruke et forbrukslån?

Er det smart å ta opp forbrukslån til solcellepanel? Er det smart å ta opp forbrukslån til depositum? Er det smart å ta opp forbrukslån til noe som helst?

Selv sliter jeg med å finne noen argumenter for at nettopp forbrukslån er smart i det hele tatt. Det virker faktisk å være en utrolig dårlig løsning for de aller fleste mennesker. De få dette kan være «smart» for, trenger i grunn ikke et forbrukslån.